top of page

Vul je huis

met kleur

Over ons

Wij zijn een bloemenkwekerij die al 3 generaties bestaat. Wij zijn gespecialiseerd in de teelt van pioenen en hortensia's. 

Pioenen telen wij al sinds de jaren 80, waardoor we een groot aanbod hebben van een 20-tal hoofdsoorten. Wij hebben echter ook een 200-tal speciale soorten, maar deze natuurlijk in een lagere oplage. 

In 2015 zijn wij ook begonnen met de teelt van hortensia's, waardoor we nu reeds 6 van de mooiste snijsoorten kunnen aanbieden in alle mogelijke kleuren.

Openingstijden

maandag:                   -

dinsdag:                      -

woensdag:                  -

donderdag:                 -

vrijdag:                        -

zaterdag:                     -

zon- en feestdagen:   -

Wegens de Corona-crisis zijn wij momenteel alleen

open na telefonische afspraak.

Activiteiten

Anker 1

Door de huidige Corona-maatregelen kan onze kwekerij alleen na telefonisch contact bezocht worden en gaan er dus ook geen activiteiten door.

Wanneer de maatregelen versoepeld worden, zal dit aangepast worden.

In de toekomst zullen hier ook extra activiteiten toegevoegd worden.

Assortiment

Anker 4

Hieronder kan u ons volledig aanbod aan bloemen vinden. Indien u op een specifieke foto klikt, kan u ook meer info terugvinden over de naam, bloeiperiode, kleur, lengte en enige randinformatie.

Voor de bloeiperiode van de pioenen wordt telkens gerefereerd naar Pinksteren.

Pioenen

Wij hebben een ruim assortiment aan pioenen, waarvan ongeveer een 20 voor onze hoofdverkoop die hier vermeld staan. Wij hebben echter ook nog vele andere speciale soorten in kleine oplage. Hiervoor kan u ons altijd contacteren. 

Hortensia's

Wij hebben een assortiment aan hortensia's dat bestaat uit bijna alle mogelijke kleuren. Hiervan zijn er enkele pas verkrijgbaar vanaf het seizoen 2021.

Overige

Wij hebben ook nog een aanbod aan andere vaste planten zoals verschillende soorten Ilex verticillata ,Viburnum opulus roseum en Solidago Tara. 

Over ons

Anker 5

Kwekerij Saerens

Kwekerij Saerens bestaat reeds 3 generaties. De eerste generatie teelde vooral snijrozen, chrysanten en een breed assortiment aan zomerbloemen. Na de eerste energiecrisissen van de jaren 70 werd er gezocht naar duurzamere teelten die geen extra verwarming of speciale verlichting nodig hadden.

Hierdoor begonnen wij begin jaren 80 met de teelt van Pioenen, wat vandaag de dag nog steeds een van onze specialiteiten is en waarvan we nu met trots kunnen zeggen dat we een heel ruim assortiment van dit prachtig gewas telen.

De pioenen zijn echter een buitenteelt. Wij hebben jaren in de serres die we hebben veldsla geteeld in de winter en celosia's in de zomer. Door de stijgende internationalisatie zijn wij hier echter van moeten afstappen en hebben we een paar teelten getest, waaronder phloxen en lelies, tot we eindelijk in 2015 onze perfecte niche-markt hadden gevonden, namelijk hortensia's.

Dit begon met 1 enkele witte soort, maar op dit moment telen we reeds verschillende soorten, gaande van wit, roze, crème, rood tot blauw. Dit bleek zo'n aangename teelt dat we jaar na jaar ons aanbod aan het uitbreiden zijn en zelfs plannen om in de toekomst de prachtigste tuinhortensia's aan te bieden.

Bloemenhandelaars of bloemenzaken heten wij u dan ook van harte welkom om onze kwekerij na afspraak eens te bezoeken!

Met vriendelijke groeten,

Joris & Elias Saerens

Heeft u een vraag?

Neem dan contact met ons op of vul het onderstaande contactformulier in.

Pioenen- en Hortensiakwekerij Saerens

Adres:        

Tel:

Email:

Bolstraat 20, 1745 Opwijk, België

+32 473 53 82 38
+32 479 85 44 33

joris@kwekerij-saerens.com

Email:

Bedankt voor je bericht!

Anker 6
bottom of page